Meny Stäng

Låna 3000

Om man funderar på att låna 3000 kronor och ingå ett låneavtal är det väldigt viktigt att man vet exakt vad det är man ger sig in på. Detta för att man inte ska bli missnöjd med något i efterhand, samt för att detta inte ska leda till någon form av problem när man väl har lånet.

En av de vanligaste lånetyperna för nybörjare och förstagångslåntagare att ta är vad man kallar för smslån. Så om du också funderar på att göra ett smslån till det första lånet du tar, har vi satt ihop denna lilla guide till just denna lånetyp, som vi hoppas ska göra det lättare för dig att avgöra om ett smslån kan passa dig eller inte.

Låna 3000 kr online:

Detta kännetecknar ett smslån:

De har korta löptider

Detta betyder att den som tar ett, måste betala tillbaka dem relativt snabbt. Så är i regel inte fallet med andra lån, som kan ha en löptid på flera år. Men detta har man alltså inte om man tar ett smslån, utan då ska lånet i regel betalas tillbaka inom ett par veckor eller månader, då vanliga återbetalningstider på dessa lån är t.ex. 14 dagar, 30 dagar, 45 dagar, 60 dagar och 90 dagar. Så ansök endast om ett smslån om det var en så kort återbetalningstid du hade tänkt dig.

låna 3000

De har en förhållandevis hög ränta

Åtminstone om man jämför med andra, större lån, som man brukar betala en lägre ränta för. Å andra sidan behöver detta inte vara ett så stort bekymmer som man kanske kan tro, för ränta betalar man ju på sitt lån under hela lånets löptid, och eftersom löptiderna på smslån är så korta, blir man ju av med lånet betydligt snabbare än vad som hade varit fallet med ett annat lån, så man betalar inte ränta på det lika länge.

Dock är det viktigt att vara medveten om denna skillnad, så att man inte blir chockad om man skulle jämföra räntesatser på flera olika lånetyper, för då ser smslån alltså inte så förmånliga ut vid första anblick.

Du kan endast låna små summor

Tar man andra typer av lån kan man låna flera hundra tusen om man vill det, men detta kan man inte göra om man tar ett smslån, för för de flesta smslån är den absoluta max. gränsen för hur mycket man kan låna 12 000 kronor, och det är inte ens alla lånegivare som erbjuder denna lånesumma. Istället är de lånesummor man i regel kan räkna med när man tar ett smslån i stil med 1000 kronor, 2 000 kronor, 3 000 kronor, 4 000 kronor, 5000 kronor och så vidare. Behöver du låna mer än så är därför ett smslån förmodligen inte lånetypen för dig.

Du måste inte uppfylla jättehöga krav för att få dem

Istället är de flesta lånegivare som beviljar smslån mer liberala än andra lånegivare, så man kan även få lån om man har en lägre inkomst, saknar fast jobb och så vidare. Hos vissa lånegivare kan man till och med bli beviljad ett lån även om man har en betalningsanmärkning! (Dock är så inte fallet hos alla lånegivare)

Recension:

Låna 3000
Betygsatt av: BilligasteLånet.net
Betyg: 4.2/5