Meny Stäng

Låna 1000

En vanlig missuppfattning om smslån är att alla smslån man kan ta skulle vara mycket likartade, och att det därför inte har någon större betydelse vilket lån man tar när man behöver ett. Så är dock inte fallet, utan det finns faktiskt många skillnader olika snabblån emellan. Som låntagare är det förstås viktigt att vara medveten om dessa skillnader, för att man ska kunna välja det mest passande lånet för en själv. Här kommer därför en kort guide till de skillnader som förekommer mellan olika smålån.

Låna 1000 kr online:

Löptiden

Dvs. återbetalningstiden på lånet. Vissa snabblån ska nämligen betalas tillbaka på endast 14 dagar, medan andra smslån kan ha återbetalningstider som t.ex:

  • 30 dagar
  • 45 dagar
  • 60 dagar
  • Eller 90 dagar, som brukar vara den längsta möjliga återbetalningstiden på de mindre smslånen åtminstone.

Beroende på när man hade tänkt betala tillbaka lånet man tar, kan därför olika varianter vara mest lämpade.

Hur mycket man kan låna

En del lånegivare erbjuder nämligen endast väldigt små lån, som t.ex. 1 000 kronor, 2 000 kronor eller 3000 kronor, medan du hos en del andra lånegivare kan låna betydligt mer. För att du ska kunna avgöra hur lämplig ett visst lånealternativ är för dig, bör du därför veta hur mycket du tänkt låna redan från början, för då kan du snabbt välja bort vissa alternativ och slippa slösa tid på dem.

låna 1000

Hur snabbt det går att få pengarna

De flesta lånegivare som erbjuder smslån har förvisso en väldigt avskalad ansökningsprocess, så det brukar inte ta allt för lång tid att ansöka om lånet, oavsett vilken lånegivare man väljer, men det kan ta lite olika lång tid att få själva pengarna om man blir beviljad lånet. Framför allt den som behöver pengar riktigt snabbt bör därför även titta lite extra på tidsangivelserna för att få lånet utbetalt.

Kostnaden för lånet

Dvs. vilken ränta och vilka avgifter man betalar för sitt lån. Detta är kanske den mest betydelsefulla skillnaden, eftersom detta helt klart gör att vissa smslån är betydligt mer förmånliga än andra, om man bara ser på priset. Vill du säkerställa att du inte betalar onödigt mycket för ett smslån du tar, bör du därför även titta på flera olika alternativ och vad du får betala för dem innan du bestämmer dig för vilket lån du i slutändan väljer att ta, för här finns det en hel del pengar att spara genom att göra ett smart val!

Recension:

Låna 1000
Betygsatt av: BilligasteLånet.net
Betyg: 4.3/5