Meny Stäng

Kreditkort

Kreditkortsutbudet idag är större än någonsin förr, vilket är väldigt bra, för detta betyder bland annat att man har bättre och billigare kreditkort än förr att välja mellan. Samtidigt kan detta dock göra att vissa tycker att utbudet av kreditkort i Sverige idag är allt för stort, och att det därför är svårt att välja vilket kreditkort man vill ha. Men att känna igen det bäst lämpade kreditkortet för en själv är faktiskt inte så svårt som man kan tro. Här kommer några tips som hjälper dig som behöver göra detta på traven:

Titta på många olika alternativ

För annars är det lätt hänt att man missar något alternativ som faktiskt är riktigt bra. Ju fler olika kreditkort du tittar på, desto mer minskar dock risken för att så sker. Så räkna med att du kommer att behöva titta på många olika alternativ från början. Vill du göra just detta steg lättare kan du alltid använda dig av en automatisk jämförelsetjänst för kreditkort, som listar många olika alternativ och därmed kan hjälpa dig spara tid på detta.

Kreditkort Jämförelse

Ta reda på alla avgifter och kostnader kreditkortet kommer att innebära för dig

Från årsavgiften till räntan på krediten om den inte är räntefri till faktureringsavgifter. Vissa kreditkort kan nämligen ha en låg årsavgift men skyhög ränta eller någon annan dold avgift som man inte tänker på, vilket då förstås gör totalkostnaden för kortet högre. Du bör därför vara medveten om alla avgifter och kostnader som ett visst kreditkort innebär för dig för att kunna avgöra om det är prisvärt eller inte. Det kan krävas att man läser igenom villkoren för de kreditkort man är intresserad av för att ta reda på detta, men tro oss: detta är något man bör göra för att undvika obehagliga överraskningar gällande kostnader i efterhand!

kreditkort jämförelse

Fundera på vad du vill ha för kreditgräns

Alla kreditgränser erbjuds nämligen inte av alla kortutgivare, så är det inte en av de mest vanliga kreditgränserna du vill ha, kan det vara så att dina valmöjligheter gällande kreditgränsen minskar. Tänk dock på att inte välja en allt för hög kreditgräns om du inte vet att du kan hantera detta, för att ha för mycket kredit kan vara ett problem för den som tenderar att spendera lite mer än vad man egentligen har råd med.

Välj helst VISA eller Mastercard

Titta på vilka andra förmåner du kan få via de olika kreditkorten

Bonusar, rabatter av olika slag, fri tillgång till lounger på flygplatser när du reser. De olika förmånerna man kan få via olika kreditkort är många, men givetvis behöver inte alla konsumenter samma förmåner, utan vad som verkligen kommer till bruk beror förstås på var och en.

Recension:

Kreditkort
Betygsatt av: BilligasteLånet.net
Betyg: 4.7/5